Bøger / skønlitteratur / roman

Blindebuk : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Med Paul Hjelm i spidsen har den operative enhed Opcop i Haag en sag om organiseret handel med romatiggere. Sagen viser sig at være mere kompliceret og vidt forgrenet end som så.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 17. sep. 2013

Læsere af skandinaviske kvalitetskrimier har store forventninger, når Arne Dahl er udgivelsesaktuel. Blindebuk lever til fulde op til disse forventninger og er et must på alle biblioteker, hvor den vil udlåne sig selv til de mange læsere, der allerede har læst de to første bind i serien om Opcop og de ti bind i den foregående serie om A-gruppen.

Svenske Arne Dahls krimier har fra dag 1 placeret sig i superligaen. De er flot skrevet, effektivt og næsten filmisk komponeret, og plottet er så fascinerende og kompliceret, at man ikke kan regne noget som helst ud på forhånd. Opcop hører under Europol og har hjemstad i Haag med Paul Hjelm som leder. Hans hold er sammensat af topprofessionelle politifolk fra forskellige dele af Europa, og deres aktuelle sag handler om organiseret handel med romatiggere. Den løber sammen med afpresning mod EU-kommissæren for miljø, og den internationale økonomiske kriminalitet viser sig fra sin grimmeste side. En flot krimi, som vil få mange læsere.

Arne Dahl (f. 1963) skriver nogle af Skandinaviens bedste og mest begavede krimier. I samme klasse er navne som Åke Edwardson, Henning Mankell og Jo Nesbø.

Tredje del af den planlagte kvartet om Opcop-gruppen er en spændende og velfungerende krimi, som Arne Dahls mange læsere vil tage imod med kyshånd. Nye læsere anbefales at starte med første del i serien, for ellers vil de gå glip af for mange hentydninger og de forskellige politifolks personlige og professionelle udvikling.


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2013

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 14. nov. 2013

Intelligent, raffineret krimi med et politisk engagement, der skinner igennem. De sidder på stationerne, foran Tivoli og på strøget. De er en del af gadebilledet i de fleste store byer, tiggerne. De f...


Jyllands-posten

d. 1. okt. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. okt. 2013


Politiken

d. 1. okt. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. okt. 2013


Weekendavisen

d. 4. okt. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 4. okt. 2013


Kristeligt dagblad

d. 9. okt. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 9. okt. 2013