Bøger / skønlitteratur / roman

Blindgyde


Beskrivelse


Efterforskningslederen William Wisting er kommet under kritik for ikke at have løst en langvarig sag om en taxachaufførs forsvinden. Men et pludseligt tip genåbner den ellers henlagte sag, der implicerer Wistings datters nye veninde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 25. apr. 2016

Er du vild med bøgerne om den norske politimand William Wisting, så er det bare om at få denne sjette bog i serien.

Efterforskningslederen William Wisting er kommet under kritik for ikke at have løst en langvarig sag om en taxachaufførs forsvinden. Men et pludseligt tip genåbner den ellers henlagte sag. Wistings højgravide datter er samtidig flyttet tilbage til byen, hvor også hendes far bor. Her får hun hurtigt en ny veninde, der uden at ane det, viser sig at besidde vigtig viden om netop den sag, som Wisting efterforsker. En sag, der i øvrigt tvinger ham til at gå imod sine egne kolleger.

Politimanden William Wisting er rundet af den bløde, humanistiske skole, hvor verden ikke er sort/hvid og der kan være flere sider, ting skal ses fra. Det betyder, at "Blindgyde" ikke er ret dramatisk, og man derfor ikke sidder på kanten af stolen i spænding. Til gengæld er personerne både interessante og sympatiske, og man føler, at de fleste kan lide deres job og at de gør en forskel. Samtidig er beskrivelsen af opklaringsarbejdet og politirutinerne meget troværdig på grund af forfatteren Jørn Lier Horsts tidligere arbejde som politimand.

Når "Blindgyde" er læst kan man fortsætte med eksempelvis Arnoldur Indridasons krimier eller Lynda La Plante.