Bøger / skønlitteratur / roman

Blink


Beskrivelse


Historien om forfatteren Funder starter i Norge i 1969, hvor han kæmper dels med at skrive, dels med at finde en ægthed i sig selv, og slutter mange år senere, hvor den aldrende kendisforfatter indlægges til rehabilitering på en amerikansk klinik.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 28. maj 2013

En ypperlig læseoplevelse i 3 satser får man i norske Saabyes nyeste roman, hvor han rent kompositorisk går nye veje med at tilbyde 3 historier i een. På smukkeste vis bindes de sammen og vil kunne nydes af både trofaste læsere af forfatterskabet og af nye, der er på udkig efter betydende nordisk litteratur.

Romanen er bygget op omkring 2 prologer og 1 epilog - hver især fuldendte historier. Første prolog skildrer forfatteren selv som ung hvalp hen over en sommer. Den unge 16-årige outsider Funder er i sommerhus med sin mor og det er den vidunderlige sommer i 1969, hvor han skriver på et digt om månelandingen, møder den dejlige Heidi og hvor den udstødte, men jævnaldrende Iver Malt med de mørke hemmeligheder kommer katastrofalt tæt på ham. I den anden prolog, som reelt er Funders romanværk, hedder romanfiguren Frank Farelli og vi er rykket til en lille støvet amerikansk provinsby, hvor ulykkesfuglen Frank som såkaldt mellemmand er den der bringer dårligt nyt til folk i byen. Epilogen handler om den aldrende forfatter Funder som indlægges til "rehab" i USA og her henter den inspiration, som er skrevet ud i Frank-historien. Flot, vild, elegant vekselvirkning mellem forskellige skrivestile og meget velskrevet.

Saabye er Saabye, men prøv også Nesser Skyggerne og regnen og Monika Fagerholm Den amerikanske pige som kan byde på lignende stemning.

Det er ren nydelse at være i godt selskab hos Saabye, som uden af lefle for sine læsere er tilgængelig for de mange.


litteratursiden.dk

d. 8. juli 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 8. juli 2013

Usædvanlig, eksperimenterende historie om en roman i en roman, hvor hovedpersonen, en forfatter, krydser spor med sin hovedperson på spidsfindig vis.Sommeren 1969. Hele verden gør sig klar til den før...


Jyllands-posten

d. 7. juni 2013

af

af

Jon Helt Haarder

d. 7. juni 2013


Berlingske tidende

d. 8. juni 2013

af

af

Per Krogh Hansen

d. 8. juni 2013


Politiken

d. 8. juni 2013

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. juni 2013


Weekendavisen

d. 14. juni 2013

af

af

Klaus Rothstein

d. 14. juni 2013


Information

d. 7. juni 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 7. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 11. juni 2013