Bøger / skønlitteratur / romaner

Blitz


Beskrivelse


Kontanthjælpsmodtageren Ella risikerer at hendes søn bliver tvangsfjernet, og stikker af til sin barndoms Nordjylland. Her konfronteres hun med sin historie, og langsomt afdækkes den frygtelige sandhed, der måske kan sætte hende fri.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 4. mar. 2015

Spændingsbog fra den ene halvdel af makkerparret Kaaberbøl og Friis. Barnet Ella oplever, at hendes mor dør på drabeligste vis. Men hvad skete der egentlig? For alle krimilæsere.

Som voksen bliver Ella nødt til at finde ud af, hvad der skete for at redde sin forstand - og sit barn, der står over for en tvangsfjernelse. Hun rejser derfor tilbage til barndommens Jylland, hvor hun møder mennesker, der var der dengang, som husker hende og som hjælper hende med at finde hoved og hale i historien. Men ikke alle har gode hensigter, og først til sidst finder vi ud af hvem. Ella hører til på samfundets bund, og vi får indsigt i livet på kontanthjælp og med socialrådgiveren som ens nærmeste.

Agnete Friis har skrevet en del spændingsbøger sammen med makkeren Lene Kaaberbøl, og det mærkes at hun er rutineret. Sproget er præcist og effektivt, og man kan sige det samme om historien, der er meget veldrejet. Måske bliver den lidt for veldrejet og dermed lidt for gennemskuelig.

Man mærker tydeligt forbindelsen til fx Drengen i kufferten og hele serien skrevet sammen med Lene Kaaberbøl. Sproget, stilen og beskrivelsen af livet på samfundets bund minder meget om de fælles udgivelser.


Jyllands-posten

d. 28. mar. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. mar. 2015


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 20. mar. 2015