Bøger / faglitteratur / øvelser

Bliv hel : mindfulness i medicin og sundhedsvidenskab


Beskrivelse


Forfatteren er professor i medicin og arbejder med MBSR - mindfulnessbaseret stressreduktion. Her gives en indføring i MBSR med øvelser, patienthistorier og citater fra forskellige forfattere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. sep. 2017

Patienter og professionelle indgår sammen i en helende relation, der støttes af mindfulness og meditation. Bogen er til dem, der kæmper med sygdom og smerter, og ikke mindst til dem, der hjælper.

Bogens forfatter er professor i medicin og arbejder med MBSR - mindfulnessbaseret stressreduktion. Metoden er udviklet på baggrund af årtiers klinisk erfaring og buddhistiske studier, og tager udgangspunkt i relationen mellem patienten og den professionelle behandler. Bogen er en indføring i denne tankegang, øvelser og patienthistorier, fortalt i langsomt fremadskridende tempo og med citater fra forskellige forfattere. Patienteksemplerne drejer sig primært om psykisk sygdom, evt. med somatisk baggrund.

Man føler sig næsten favnet af denne bog, der roligt fører læseren ind i tankerne bag metoden og giver eksempler på hvordan syge mennesker har fået hjælp af meditation og mindfulness. Behageligt og blidt ledes man igennem denne arbejdsmetode, fint flettet sammen med praksiserfaring, litterære citater og personlige oplevelser.

På dansk findes filmen Mindful medicinSårbarhedBuddhas veje og bogen Sårbarhed. Norsk og engelsproget litteratur er tilgængelig via forskningsbiblioteker. Buddhas veje giver en introduktion til buddhistisk psykologi. De mange andre bøger om mindfulness og meditation har ikke dette klare sigte på helbredelse i klinisk forstand, selv om systemet selvfølgelig i høj grad handler om at lære at håndtere sygdomPå dansk findes filmen Mindful medicin og bogen . Norsk og engelsproget litteratur er tilgængelig via forskningsbiblioteker. Buddhas veje giver en introduktion til buddhistisk psykologi. De mange andre bøger om mindfulness og meditation har ikke dette klare sigte på helbredelse i klinisk forstand, selv om systemet selvfølgelig i høj grad handler om at lære at håndtere sygdomPå dansk findes filmen Mindful medicin og bogen Sårbarhed. Norsk og engelsproget litteratur er tilgængelig via forskningsbiblioteker. giver en introduktion til buddhistisk psykologi. De mange andre bøger om mindfulness og meditation har ikke dette klare sigte på helbredelse i klinisk forstand, selv om systemet selvfølgelig i høj grad handler om at lære at håndtere sygdom.


Nyt aspekt

Årg. 50, nr. 2 (2018)

af

af

Brita Gottschalck

Årg. 50, nr. 2 (2018)