Bøger / faglitteratur

Bliv hørt!


Beskrivelse


Præsentation af værktøjer og tips til dem, der har brug for at tage ordet i forskellige sammenhænge som fx mødeleder eller oplægsholder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 4. mar. 2015

Tal klart og bliv hørt som mødeleder, underviser og oplægsholder. Hurtig og enkel brugsbog til dem, der ikke er så erfarne med at tage ordet og holde taler og oplæg.

I 31 små kapitler præsenteres i kortfattet form værktøjer og tips til dem, der har brug for at tage ordet i forskellige sammenhænge som fx mødeleder eller oplægsholder. Bogen er inddelt i 3 dele, der beskriver de enkelte faser forud for fx afholdelsen af en tale. Forberedelsesfasen med analyse af tilhørerne, mål, argumenter og teknik. Fasen lige inden du går på med opvarmning og indtagelse af rummet, og fasen mens du taler med kropssprog, stemmeføring og aktivering af deltagerne m.m. Alle kapitler er inddelt i afsnit med underoverskrifter, punktopstillinger og enkelte steder med tegning af modeller. I samme serie er tidligere udkommet Skriv klart!Fjern fejleneStyr kommaet, Fjern fejlene og Styr kommaetI 31 små kapitler præsenteres i kortfattet form værktøjer og tips til dem, der har brug for at tage ordet i forskellige sammenhænge som fx mødeleder eller oplægsholder. Bogen er inddelt i 3 dele, der beskriver de enkelte faser forud for fx afholdelsen af en tale. Forberedelsesfasen med analyse af tilhørerne, mål, argumenter og teknik. Fasen lige inden du går på med opvarmning og indtagelse af rummet, og fasen mens du taler med kropssprog, stemmeføring og aktivering af deltagerne m.m. Alle kapitler er inddelt i afsnit med underoverskrifter, punktopstillinger og enkelte steder med tegning af modeller. I samme serie er tidligere udkommet Skriv klart!, og Styr kommaetI 31 små kapitler præsenteres i kortfattet form værktøjer og tips til dem, der har brug for at tage ordet i forskellige sammenhænge som fx mødeleder eller oplægsholder. Bogen er inddelt i 3 dele, der beskriver de enkelte faser forud for fx afholdelsen af en tale. Forberedelsesfasen med analyse af tilhørerne, mål, argumenter og teknik. Fasen lige inden du går på med opvarmning og indtagelse af rummet, og fasen mens du taler med kropssprog, stemmeføring og aktivering af deltagerne m.m. Alle kapitler er inddelt i afsnit med underoverskrifter, punktopstillinger og enkelte steder med tegning af modeller. I samme serie er tidligere udkommet Skriv klart!, Fjern fejlene og .

En god og anvendelig brugsbog, der trods den korte form kommer godt, men af gode grunde også lidt overfladisk omkring emnet. Stoffet formidles i et enkelt sprog og med brug af mange eksempler. Bogen vil være oplagt som en introduktion til dem, der skal stifte bekendtskab med emnet og som har brug for en hurtig opslagsbog i forberedelsen af fx et oplæg. Med udførlig indholdsfortegnelse forrest.

Ligner i layout og opbygning de tidligere bind i serien. Der findes mange andre og mere dybdegående bøger om emnet, som fx Bryd rammen.


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 5 (2015)

af

af

JB

Årg. 115, nr. 5 (2015)