Bøger / faglitteratur

Bliv løber for livet


Beskrivelse


En tidligere eliteløbers opskrift på, hvordan man skaber og fastholder sit engagement i løbetræning, og hvordan man tilpasser træningen til sine behov og sin hverdag. Med råd om træning, kost og udstyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. apr. 2011

Rikke Rønholts bog om at være løber henvender sig til de løbere, som ønsker at løbe mere eller til at blive bedre til at holde fast i løbetræningen.

Rikke Rønholt er tidligere eliteløber på de kortere distancer, i dag arbejder hun som konsulent med at sikre bæredygtige præstationer for erhvervslivets "eliteatleter." Rikke Rønholts udgangspunkt for hendes tanker om løb bygger på sportspsykologens Jim Loehrs teorier om at vi både som mennesker og løbere fungerer bedst, når vi er engagerede, og for at kunne udnytte engagementet er det vigtigt at kende de fire energikilder: fysisk, følelsesmæssig, mental og spirituel energi. Bogen er bygget op sådan, at man enten kan læse den fra ende til anden, eller man kan vælge det kapitel, som er relevant for en. Her er kapitler om at komme i gang, og så det sværeste: at blive ved, om at finde den rigtige form for træning, om kosten, skader og forebyggelse, og i et afsluttende kapitel kommer Rikke Rønholt med tips og tricks til løberlivet.

Bøger om løbetræning har vi mange af. Af lignende bøger kan nævnes Elsk at løbe - med maratonbogen, som er både teoretisk og praktisk, mens fx Politikens løbebog, 2009 og Løb hurtig længere, 2010 er mere praktiske.

Hvis man er helt nybegynder og ønsker at komme i gang med løbetræningen kan denne bog måske virke lidt overvældende, men er man i gang eller har været, er Rikke Rønholts bog motiverende og oplysende.