Bøger / faglitteratur / erindringer

Bliv siddende


Beskrivelse


Teolog Peter V. Legarth fortæller om et langt liv, hvor et kristent livssyn har fulgt ham i med- og modgang. Til læsere, som kender forfatteren, og dem, der kan lide at høre biografier med et religiøst indhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2022

af

af

Michael Linde Larsen

d. 15. juli 2022

Teolog Peter V. Legarth fortæller om et langt liv, hvor et kristent livssyn har fulgt ham i med- og modgang. Til læsere, som kender forfatteren, og læsere, der kan lide at læse biografier med et religiøst indhold.

Professor emeritus, teol.dr. Peter V. Legarth er vokset op i en kristen familie, hvor hans far var præst, først i et mindre samfund ved Limfjorden og senere på Djursland. Vi hører om ungdommens studier i Århus, mødet med hustruen Ruth og om deres tre børn. Meget af bogen handler om Legarths mangeårige arbejde ved Menighedsfakultetet i Århus. De senere år har Legarth måtte kæmpe med en del sygdom. Bl.a. er der kommet en depression på tværs. Men igennem det hele har det kristne livssyn været med i såvel det professionelle som det private liv.

Bogen henvender sig mest til folk, der kender Legarth, og læsere, som er interesserede i Menighedsfakultetet virke og historie. Legarth fortæller mange faktuelle ting om sit privatliv. I flere afsnit bliver samfundsudviklingen og den politiske historie - både i Danmark og i udlandet - også gennemgået. Det bliver til lidt for meget opremsning, og i det hele taget, skal man være ret godt inde i teologiske diskussioner og kende til de mange personer med tilknytning til Menighedsfakultetet for at finde bogen vedkommende. Dermed rækker bogen ikke ud mod en bredere målgruppe.

En anden kristen biografi er: Det skal råbes af Jan Lindhardt.