Bøger / faglitteratur / erindringer

Bliver jeg glad igen? : når kræft rammer en ung familie


Beskrivelse


Forfatterens beretning om tabet af sin mand, som i ung alder dør af ondartet modermærkekræft. Delt i 2 dele: tiden før mandens død og tiden efter. Beskriver bl.a. sin lille datters reaktioner og mødet med en ny mand samt råd til unge forældre i samme situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. maj 2011

For unge forældre i samme situation som forfatteren og for læsere af engagerende sygehistorier.

Forfatteren fortæller ligefremt og ærligt om det følelsesmæssige kaos, hun kastes ud i, da hendes mand i en ung alder får konstateret ondartet modermærkekræft. Bogen er delt i 2 dele: tiden før mandens død og tiden efter. Anja Enggren giver en vedkommende beskrivelse af sine egne følelsesmæssige op- og nedture under forløbet, den lille datters reaktioner og hensynet til hende, de praktiske forhold, sorgbearbejdelsen og problemet med at lukke en ny mand ind i sit liv. Forfatteren supplerer sin beretning med nogle få, enkle råd til unge forældre i samme traumatiske situation.

Mange historier om kræft har en positiv udgang, og kun få af dem, som fx Jon Nicholsons Giv mig min mor tilbage, 2009, handler om at miste en ung ægtefælle og stå alene tilbage med små børn.

En rørende og vedkommende sygehistorie med en dødelig udgang, der har det dobbelte formål at beskrive den efterladte ægtefælles følelser i forbindelse med sygdomsforløbet og tiden efter samt at give alment menneskelige råd om sorgarbejde.