Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blod og hjerne


Beskrivelse


Adam og Aksel har fundet en åben grav i den gamle ruin i skoven. Nede i graven finder de en krukke med noget gråt og rødt, som Aksel begynder at spise af. Pludselig lyder en vred stemme bag dem: "Hold dig fra min krukke".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 29. apr. 2015

To drenge finder en dims, som passer ind i et lille hul på en plade, der ligger over en grav i den gamle ruin i skoven. Da de putter dimsen i hullet, lyder der en knagen, og graven åbner sig. Til børn fra 8-10 år.

Bogen er inddelt i 9 kapitler, hvor vi følger Adam og Aksel, som er ude at lede efter en skat med deres metaldetektor. De møder en uhyggelig gammel mand, som siger, de skal søge inde i skoven. Der kan de finde store skatte. Det viser sig, at manden har skumle bagtanker med drengene. Teksten er sat med store typer og i korte linjer. Illustrationerne er enkle farvede tegninger.

En bog, som indeholder alle de uhyggelige elementer, man kan tænke sig. En gammel mand, bleg som et lig og med gule øjne. En ruin i skoven, en åben grav, knirkende lyde, kranier med toppen skåret af, en gammel mand, der spiser blod og hjerne fra små børn osv. Fint, hvis man er til den slags, men ret makabert til så unge læsere.

Bogen er nummer 34 i serien "Mini gys". Samme forfatter har tidligere skrevet Fy, for en zombieMig og en varulv og en zombie og Mig og en varulv og en zombie, som er udkommet i samme serie. Den nye bog indeholder mere tekst end de to nævnte titlerBogen er nummer 34 i serien "Mini gys". Samme forfatter har tidligere skrevet Fy, for en zombie og , som er udkommet i samme serie. Den nye bog indeholder mere tekst end de to nævnte titler.