Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blod til Baphometh


Beskrivelse


Klosteret blev brændt for hundreder af år siden, men hvordan kan det så være, at klosteret alligevel findes, da ensomme vandrere søger ly midt om natten?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2016

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 24. feb. 2016

To nye letlæste gyserhistorier om varulve og gengangere, der er skrevet på baggrund af virkelige hændelser. For 8-12-årige.

I "Blod til Baphometh" støder to ensomme vandrere på et forladt slot, hvor munkene i sin tid blev hængt for at tilbede Baphometh. Der er tomt og der er ingen spor af liv, men alligevel er det som om, de kan høre nogen gå på gangen midt om natten. I "Ulvene fra Konstantinopel" søger en ensom vandrer ly på en kro. Han synes, at manden på kroen har stikkende øjne. Måske har han forvandlet sig til en blodtrøstig vrykoloka. Bøgerne er skrevet af Benni Bødker, der er kendt for sine gyserhistorier for børn og unge.

Benni Bødker er mester i at skrive uhyggelige historier. Det viser han også her i de to bøger i serien "666". Sproget er let, selv om vanskelige og ukendte ord indgår for at skabe uhygge og fornemmelse for det ukendte. Illustrationerne er imponerende flotte. De er dystre og sorte og passer godt til stemningen i historierne.

Ulvingens bidDen hvide dame handler ligeledes om varulve og tvivlen om deres tilstedeværelse. Den hvide dame handler om et genfærd, der går igen og kommer i kontakt med børnene på slottet. Bogen er første del af en serieUlvingens bid handler ligeledes om varulve og tvivlen om deres tilstedeværelse. handler om et genfærd, der går igen og kommer i kontakt med børnene på slottet. Bogen er første del af en serie.