Bøger / skønlitteratur / roman

Blod


Beskrivelse


Professor Goodweather får til opgave at identificere og stoppe en uhyggelig virus, der tilsyneladende bryder ud i New York, efter en Boing 777 er ankommet med en last af døde passagerer. Men der er mere end en virus på spil.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2010

af

af

Sanne Caft

d. 5. mar. 2010

Blod er en vampyrroman af en kendt filminstruktør i samarbejde med en mindre kendt thriller-forfatter. Den er en ny tilføjelse til en genre, der blev vækket til live af manien omkring Tusmørke-serien og vil tiltale læsere af actionprægede (vampyr)fortællinger.

Guillermo del Toro stod bag den Oscar-vindende film Pans labyrint, der viste hans sans for stemningsskabende, gotisk, mørkt malerisk visualisering, hvilket er et vigtigt element i Blod. Chuck Hogans bidrag er fokus på uhygge, vira og mennesker på randen af samfundet og sindet, som også er elementer i hans uoversatte actionromaner. Blod er en moderne klassisk komponeret fortælling om et fly, der lander i New York med en last døde passagerer. Snart er noget væmmeligt løs i storbyen. Sprogligt velfungerende og elementært spændende. Effektiv underholding. Romanen er første del af en trilogi, bind 2 og 3 er planlagt til at udkomme i 2011 og 2012. Forsiden signalerer spænding med tydelige rustbrune forfatternavne og titlen i sølv med en blodrød flænge på tværs. Bagsideteksten er stemningsskabende og præcis.

Romanen har fokus på spændingselementet frem for det følelsesmæssige som i fx Tusmørke-serien. Læsere af fx den tv-aktuelle Charlaine Harris' True blood vil hænge på. Både til mandlige og kvindelige læsere.

Actionpræget vampyrfortælling fra nutidens New York med et effektivt plot, god underholdningsværdi, maleriske beskrivelser, godt med død og uhygge. Sælgende forside. For mænd og kvinder. Genren oppe i tiden.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 29. mar. 2010

Glem alt om tjekkede teenage-vampyrer og evig kærlighed, og sig goddag til en barsk og blodig nyfortolkning af vampyrhistorierne. Det er gys og uhygge i højeste potens. Under en planmæssigt glat forlø...


Politiken

d. 27. mar. 2010

af

af

Karsten R.S. Ifversen

d. 27. mar. 2010


Berlingske tidende

d. 23. apr. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 23. apr. 2010


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 26. mar. 2010


Information

d. 16. apr. 2010

af

af

Christian Monggaard

d. 16. apr. 2010


Himmelskibet

Nr. 25 (2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 25 (2010)