Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Blodbæst


Beskrivelse


Fantasy. Skyriel har befriet sin læremester, Alanion, fra fængslet. Den onde kronprins Drystan og borgherren Askarion har brug for den gamle magiker, og har udsat en dusør for hans tilfangetagelse. Skyriel vil flygte til det trygge Port Deseo, men det vil Alanion ikke, og pludseligt er det for sent.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 7. aug. 2017

Mange har sikkert ventet utålmodigt på 2. bind i "Ovanienprofetierne". Nu er den her! Skøn, underholdende læsning, hvor Skyriel og Alainon jages ubarmhjertigt af to forskellige dusørjægere. For 12-16-årige.

Kronprins Drystan står over for store beslutninger, fordi kongen er smittet af den frygtede og dødelige sygdom, Blodbæstet. Magikeren Alainon truer kronprinsens adgang til tronen, og Drystan pudser en dusørjæger på ham. Også borgherre Askarion eftersøger Alainon og sender dusørjægeren, Skarpskygge ud for at finde ham. Skyriel, der netop har befriet Alainon fra fængslet, ønsker, at de sammen flygter til det sikre Pot Deseo. Men Alainon har andre planer. Bogen indeholder et smukt tegnet kort over Ovanerriget samt en fortegnelse over bogens mange personer.

Hold da op, hvilken spændende bog. Lene Dybdahl viser endnu en gang, at hun er en af vore bedste fantasyforfattere. Bogen er en værdig efterfølger til forrige bind, Skyriel. Sproget er flot og sikkert. Tempoet er højt, og forfatteren formår på bedste vis at holde styr på de mange intriger, komplotter og dramatiske og ofte barske hændelser uden at miste tråden. Her er gode personskildringer, og især står levende og velbeskrevet for læseren.

Jeg vil anbefale en anden fantasy-serie, hvor den unge heltinde også har magiske evner, der ændrer hendes skæbne. Det er Trudi Canavans fine serie, "De sorte troldmænd" om tyvetøsen Sonea, der ender som en talent- og magtfuld troldmand.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 25. okt. 2017

Historien fortsætter i samme hæsblæsende tempo, og det er vidunderligt at være tilbage i Lene Dybdahls fantastiske univers. Jeg har ventet på ’Blodbæst’ med længsel, og jeg blev overhovedet ikke skuff...