Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodbrødre


Beskrivelse


Krimi. Paw og Silas er de eneste medlemmer af amatørdetektivklubben Poes Sorte Ravne. Den lokale Brugs får stjålet en masse varer, og de to venner kaster sig ud i opklaringsarbejdet med stor begejstring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 13. sep. 2011

Henvender sig primært til de 10-14-årige drenge, der ønsker en detektiv-historie.

Det er forfatterens første børnebog, men en yderst kompetent debut. Historien omhandler de to drenge Paw og Silas, der er et par raske drenge, der sagtens mener, at man kan få lidt "gang i den", selvom man bor en lille by på landet. De to er medlemmer af den eksklusive amatør-detektivklub "Poes sorte ravne" (de er de eneste medlemmer), og selvom de egentligt havde besluttet sig for, at de var for gamle til den slags, bliver klubben alligevel genoplivet, da der bliver begået en række røverier mod den lokale Brugs. Det er en letlæst og spændende drenge-krimi, med et frisk sprog, der minder mig lidt om en tidlig Dennis Jürgensen. Bogen er illustreret af Patrick Leis' markante streg, men jeg kunne ikke finde det angivet i selve bogen, hvilket jeg fandt lidt trist, for hans streg passer godt til historien.

Sprogligt og emnemæssigt ligger denne bog et sted imellem Dennis Jürgensens klassiske Gargoylens gåde og Synne Garffs serie om Græskarbanden.

En meget fin debut, og detektivbøger til drengene er altid efterspurgte.