Bøger / skønlitteratur / roman

Blodbrødre


Beskrivelse


I starten af 1930'erne henslæbte tusinder af ludfattige unge en kummerlig tilværelse i det dekadente Berlin prisgivet kriminalitet og prostitution. Her følger vi drengene i banden Blodbrødre i deres kamp for overlevelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 27. jan. 2016

I 1932 holder banden Blodbrødre til i det trøstesløse dekadente Berlin. En gruppe drenge overladt til sig selv blandt tabere, plattenslagere, ludere og alfonser. For læsere af historiske og sociale romaner.

Bogen følger drengenes trøstesløse liv på opdragelsesanstalter og blandt ligestillede i Berlins gader omkring Alexanderplatz i 1932, mens myndigheder og fjender i kampen for at overleve står på spring for at ødelægge alt for dem. Igennem dage og nætter fulde af druk, bandeslagsmål, kriminalitet, prostitution, kedsomhed og fattigdom kæmper drengene sammen og hver for sig for tilværelsen. Vi møder blandt andre Johnny, den karismatiske leder, og de to mere følsomme typer, Ludvig og Willi, som er stukket af fra anstalten og drømmer om et nyt liv uden kriminalitet. Men netop som de aner lys i mørket, indhentes de som de andre brutalt af fortiden og myndighederne.

En genopdaget velskrevet og let læst social samtidsroman fra 1932 om det trøstesløse Berlin i årene lige inden nazismen. Handlingen inkorporerer ikke den samtidshistoriske ramme, som er en forudsætning for fuldt udbytte. Selv om teksten på bogens for- og bagflap råder bod på dette, så indskrænker både dette og bogens alder målgruppen. Værdien ligger primært i autenticiteten i det historiske miljø, og her kan opblomstringen af Berlin som rejsemål også komme bogen til gode.

Bogen er ikke tidligere oversat og henvender sig til læsere af fx: Berlin AlexanderplatzAlene i Berlin og Alene i BerlinBogen er ikke tidligere oversat og henvender sig til læsere af fx: Berlin Alexanderplatz og .


litteratursiden.dk

d. 5. apr. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. apr. 2016

Da den udkom i 1932, blev den forbudt af nazisterne og brændt på bålet. Barsk og sørgeligt aktuel roman om en flok gadebørn i 30’ernes Berlin. Jonny er leder af en bande, som kalder sig Blodbrødrene....


Jyllands-posten

d. 24. feb. 2016

af

af

Mikael Busch

d. 24. feb. 2016


Politiken

d. 16. maj 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. maj 2016