Bøger / skønlitteratur / roman

Blodets hemmelighed


Beskrivelse


Tobias er smidt ud fra sin efterskole. Han interesserer sig meget for nazismen og dens symboler. Pludselig kommer nazismen meget tæt på og det bliver farligt. Men Kamma, Tobias' søster træder hjælpende til sammen med sin kæreste, der er kriminalreporter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 15. juli 2013

Bogen henvender sig til læsesvage unge fra ca. 14 år og voksne, der kan lide krimier. Den har et lixtal på 25, dvs. let for øvede læsere.

Bogen Blodets hemmelighed er udgivet i Læselyst-serien for læsesvage. Forfatteren har skrevet andre bøger for læsesvage og i lighed med flere af dem er den skrevet i kapitler skiftevis i to forskellige tidsrammer, i 1945 og i 2012. I 1945 fortælles om en kvinde, hvis tyske kæreste bliver dræbt ved Danmarks befrielse, og hun selv som højgravid behandlet som feltmadras. I 2012 er hovedpersonen Tobias. Han bliver smidt ud fra sin efterskole bl.a. pga. sin fascination af nazismen og nazistiske symboler. En aften har han en aftale på en kirkegård med en mand, der kan sælge ham nogle naziting. Tobias finder manden myrdet og pludselig bliver det hele meget uhyggeligt, da Tobias bliver sat i forbindelse med mordet. Tobias bliver tillige forfulgt af tre mystiske gamle mænd med tilknytning til en nazistisk fond. Kamma, kendt fra Sort sorg og hendes kæreste Bastian redder Tobias og en familiegåde fra 1945 bliver opklaret. Bogen behandler svære emner i forskellige tidsaldre rigtigt godt. Sproget er for det meste enkelt, men der er også komplicerede ord og beskrivelser.

Bogen Sort sorg, der er en spændende historie om en mordgåde, har de samme personer. I Læselyst-serien er der flere spændende bøger.

Spændende, uhyggelig og læseværdig bog til læsesvage unge og voksne. Den har gode personskildringer og gode temaer.