Bøger / skønlitteratur / roman

Blodets susen


Beskrivelse


Krimi. Tre engelske par mødes under en ferie i Florida. De beslutter sig for at holde kontakten ved lige, efter de er vendt hjem til England. En ung pige forsvandt mens de var i Florida. Har de britiske par noget med det at gøre, og hvordan sørger man for at en parmiddag ikke bliver kikset?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 4. feb. 2014

Mark Billingham har allerede mange fans blandt krimilæserne, og det er netop en genre han mestrer. Med Blodets susen bevæger han sig lidt ud af sin comfort zone og har skrevet en ganske spændende hybrid mellem britisk hverdagsrealisme om ægte mennesker, psykologisk thriller og krimi.

Tre britiske par har holdt ferie det samme sted i Florida. Da de kommer hjem bliver de enige om at holde kontakten ved lige, og de begynder at holde mere eller mindre kiksede parmiddage. En ung pige forsvandt i Florida på samme tidspunkt, som parrene opholdt sig der. Og mens middagene udvikler sig, begynder der også en efterforskning på tværs af kontinenterne, da en ung pige forsvinder i England. Udover at romanen er meget velskrevet så fungerer Billinghams eksperiment ganske fortrinligt, da vi faktisk skal et godt stykke ind i bogen, før der går decideret thriller i plottet. Og først hen imod slutningen bevæger vi os over i mere klassisk krimiland. Billinghams fokus er på de tre par og han får skabt nogle spændende og troværdige karakterer, og bag alvoren gemmer der sig også en herlig kynisk humor. Desuden leger Billingham elegant med fortællerstemmerne og tiderne, som romanen fortælles i, og i det hele taget er romanen et vidnesbyrd om solidt håndværk.

Billinghams krimiserie om Tom Thorne ville være oplagt læsning - og man kan faktisk også glæde sig til en lille Thorn cameo i Blodets susen.

Anderledes og meget solid roman fra Billinghams hånd, som vil gøre hans fans glade og samtidig åbne op for nye læsere, der ikke gider endnu en krimiserie.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2014

af

af

Helle Post

d. 7. apr. 2014

3 par, 1 mor, 1 udviklingshæmmet pige, 1 ferieparadis – hvad kan gå galt? Da Angie og Barry tager til Florida på 2 ugers ferie, møder de ved et tilfælde 2 andre par fra England. De falder i snak ved p...


Weekendavisen

d. 28. mar. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 28. mar. 2014


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 5. apr. 2014


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2014

af

af

Mie Petersen

d. 14. juni 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 1. nov. 2014