Bøger / skønlitteratur / roman

Blodhøst


Beskrivelse


Krimi. I en lille engelsk landsby, som familien Fletcher flytter til, er der ikke rart at være. Bag facaderne gemmer sig grimme ting, og på kirkegården finder man ligene af tre små piger. Så forsvinder også familien Fletchers to-årige barn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 6. apr. 2011

Tredje krimiagtige roman af engelske S.J. Bolton er umiskendeligt i samme genre som de foregående og kan anvendes på linje med disse. Den vil tiltale læsere af underholdende krimier, tilsat noget romantik og noget overnaturligt.

Blodhøst foregår i en lille, isoleret og tilsyneladende hyggelig nordengelsk landsby, hvor tiden har stået stille, og én familie er altdominerende. Familien Fletcher flytter med deres tre små børn ind ved siden af kirkegården, hvor der bliver fundet en grav med tre maltrakterede lig. Ny i byen er også den tiltrækkende præst Harry, som den unge psykiater Evi kommer i kontakt med i forbindelse med en patient fra byen. Alle disse nye mennesker oplever meget ubehagelige og nærmest overnaturlige ting i den lille by, hvor forelskelse, incest, degeneration, psykiske forstyrrelser, unaturlig død og religiøsitet går rigtig dårlig i spænd med fortielse og pæne facader. Blodhøst kulminerer i nogle voldsomme slutscener, og den velskrivende Bolton formår lige til det sidste at lede læseren på vildspor.

S.J. Bolton skriver i sin egen stil, som er en blanding af gys, krimi og engelsk landsbycharme. Selv om hendes bøger ikke er rendyrkede krimier, vil jeg uden tvivl placere dem på krimihylden. Hun har tidligere udgivet Offer, 2008, og Slangehuset, 2010.

Krimiagtig gyser tilsat romantik, engelsk landsbycharme, overnaturlige fænomener og psykopatiske træk, sådan kan den velskrevne og underholdende Blodhøst karakteriseres. Anvendes på linje med forgængerne.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Karen Kærgård

d. 18. apr. 2011

Uvejr afdækker to ekstra slemt tilredte små pigelig i barnegrav. Gysende uhyggelig gotisk thriller med alle genrens hårrejsende mystiske kendetegn. Hvis Familien Fletcher havde kunnet spå, ville de ...


Weekendavisen

d. 1. juli 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2011