Bøger / skønlitteratur / roman

Blodig dagbog


Beskrivelse


I sommeren 1913 sker der en række blodige mord i en og samme familie. En af husets beboere er den forældreløse 15-årige Emilie som i sine overspændte dagbogsoptegnelser forsøger at være den uskyldige iagttager. Men hvem er Emilie egentlig?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. maj 2017

Med et bedsteborgerligt provinsmiljø anno 1913 som kulisse, foldes en pikant og blodig kriminalfortælling ud. Alt fortalt af en ganske ung pige i fuld fortrolighed til sin dagbog, og med læseren som medsammensvoren. Charmerende krimibagatel til alle der holder af et lille stemningsgys.

Dagbogsromanen foregår i sommeren 1913, hvor provinsidyllen brydes af en række blodige mord i en af bysamfundets bedre familier. Her hos familien bor forældreløse 15-årige Emilie, og det er hendes dagbogsoptegnelser der udgør fortællingens basis. Hun røber vurderinger og iagttagelser af husets beboere, alle hendes slægtninge: moster, tante, onkel, fætter, kusine og bedsteforældre - samt en huslærerinde. Intrigen tager fart, da huslærerinden findes med overskåret hals og snart følger andre drab. Men er den overspændte, seksuelt vakte Emilie en troværdig iagttager?.

Forfatteren lykkes fint med at skabe en stemningsfuld, let og altmodisch tone - og giver den fuld gas i den unge Emilies intrigante og kokette opførsel, som dog er tæt på at kamme over. Men selv om man som læser efterhånden gætter morderens identitet, byder historien dog på overraskelser.

Hyggelige puslespilskrimier i gammeldags stil til et par timer i lænestolen, finder man også hos forfattere som Mette Winge, Kirsten Holst og Grethe Lange. Hardervig har i øvrigt i 1993 udgivet denne roman under en anden titel Mordets lette lyse leg.