Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodig flugt


Beskrivelse


Krimi. Mick søger efter sin far. Han og vennen Lucas hvirvles i deres efterforskning ind i en hæsblæsende rejse gennem Europa til Jugoslavien med en skjult og ukendt fjende i hælene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2012

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 9. okt. 2012

Krimi til læsning fra ca. 12 år.

Selvstændig fortsættelse til Døde børn glemmer ikke. Mick, der har besøg af vennen Lucas, søger efter sin far. Han ved kun lidt om ham, men hans efterforskning bringer ham både i kontakt med en fyr i Malmø og med den mystiske pige, Ofelia. Sammen bringer Micks søgen de fire ud på en spændende rejse i Europa, hvor de med en skjult fjende i hælene via Berlin og München når frem til Srebrenica og Sarajevo i det tidligere Jugoslavien. Det viser sig, at hele historien har sit udspring i borgerkrigen dér og i folkedrabet i netop Srebrenica i 1995. Det er der blevet en meget spændende historie ud af. Lige som i den første bog springer handlingen mellem steder og tider på en måde, så der i korte kapitler gradvist opbygges en nervepirrende spænding. Samtidig væves historiske begivenheder med held ind i den nutidige handling. Historien er velskrevet og velfortalt og vi får gode miljøskildringer og nogle overbevisende portrætter af hovedpersonerne med i købet. Bogen kan læses uafhængigt af den første bog om Mick og Lucas.

Møller Jørgensen formår at skabe uhygge og spænding på samme lidt "filmiske" måde som fx en Mats Wahl, og som ham formår hun at tegne skarpe portrætter af forskellige miljøer og samtidig inddrage emner fra samtidshistorien (her folkemordet i Jugoslavien).

En særdeles velkomponeret, spændende og velskrevet krimi, hvor fortidens spøgelser effektfuldt dukker op i nutidige rammer i en historie som både er uhyggelig og tankevækkende.