Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Blodige Mary


Beskrivelse


Gyser om Gry og Frida, der bliver passet af Maja. Maja fortæller sagnet om Blodige Mary og de gennemgår ritualet, der tilkalder Blodige Mary. Det skulle de aldrig have gjort!

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Martin W Hansen

d. 9. mar. 2020

To bøger, hvor den trygge hverdag bliver brudt af noget meget uhyggeligt. Her møder vi skræmmende børn som forsøger at komme ind i folks huse, og en leg som ender væmmeligt. For 10-12-årige, der kan lide korte gyserhistorier og vandrehistorier.

Dette er bind fire og fem i serien "Tænkehatten præsenterer", som forfatteren Michael Kamp laver i samarbejde med youtuberen Benjamin Thore. I historien om "Blodige Mary" møder vi pigen Maja som er babysitter for pigerne Gry og Frida, som elsker når hun fortæller uhyggelige historier for dem. Men da hun fortæller dem sagnet om Blodige Mary, og de gennemgår ritualet til, går alting galt. I "Sorte Øjne" møder vi drengen Hjalte, som med sin mor er flyttet langt væk fra deres voldelige far. Men der er ingen andre børn i den by de er flyttet til, og snart finder hjalte og hans mor ud af hvorfor. Flemming Schmidt har endnu en gang illustreret til begge bind.

Der endnu to gode bøger i serien. Michael Kamp er altid god for et effektivt gys, og Tænkehattens vinkel på vandrehistorier virker godt - også i den tydeligt danske ramme. Historierne understøttes på bedste vis af Flemming Schmidts uhyggelige sort-hvid illustrationer.

For dem, der kan lide effektive gysere kan også Dødt kød - dag 1Grønne øjne, Arne Svingens serie om "Svingens mørke verden" eller klassikeren Grønne øjne anbefalesFor dem, der kan lide effektive gysere kan også Dødt kød - dag 1, Arne Svingens serie om "Svingens mørke verden" eller klassikeren anbefales.


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2020

af

af

Jette S. F. Holst

d. 13. maj 2020

Hvad gemmer sig egentlig bag spejlets blanke flade? Endnu en uhyggelig fortælling fra Tænkehatten og Michael Kamp. En uhyggelig vandrehistorie bliver pludselig alt for virkelig for veninderne Gry og F...