Bøger / skønlitteratur / roman

Blodørn


Beskrivelse


Krimi fra Hamburg, hvor Jan Fabel og hans folk eftersøger en sadistisk seriemorder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 20. maj 2008

Læsere af den mere hårdkogte spændings- og politiroman finder her god underholdning.

Titlen refererer til en bestialsk henrettelsesmetode fra vikingetiden hvor ofrets ribben skæres løs og lungerne trækkes ud. I Hamburg driver en sadistisk seriemorder, som bruger denne metode, gæk med Jan Fabel og hans stab. Først efter indædt efterforskning i Hamburgs underverden blandt kriminelle, ludere, indvandrerbander, tidligere ukrainske soldater fra Afghanistan og konkurrerende tyske efterretningstjenester kommer der langsomt hul på bylden. Handlingen foregår over ca. 3 uger og er fortalt i forholdsvis korte kapitler. En bloddryppende historie, som også trækker tråde tilbage til tysk historie og kultur. Forfatteren er skotte og hans bøger om Jan Fabel er ifølge forlaget oversat til 20 sprog.

Blodørn er først bind i en trilogi om kriminalkommissær Jan Fabel. Craig Russell er født i 1956. Han har tidligere arbejdet som politibetjent og reklamemand, og det er hans første bog på dansk.

En velfortalt, bloddryppende spændingsroman. Godt skruet sammen og detaljerig både i selve historien og de historiske sammenhænge.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2008

af

af

Arne Larsen

d. 16. juni 2008

Bloddryppende og intens thriller med bestialske seriemord, ældgamle nordiske ritualer, politiske intriger og bandekriminalitet. Tre unge kvinder, som tilsyneladende ikke har kendskab til hinanden, myr...


Weekendavisen

d. 13. mar. 2009

af

af

Bo Bjørnvig

d. 13. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 9. aug. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 9. aug. 2008