Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodringen


Beskrivelse


Arnulf Ulveblod og hans seks brødre stævner mod Konstantinopel for at optages i kejserens væringegarde. Velankommet bliver de livvagter for kejserens bror, der ønsker sig egne Jomsborgsvikinger at prale af. Men Miklagård er arnested for intriger og magtkampe, så Blodringen kommer ikke sovende til hverken guld eller ære.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2018

af

af

Christine Christensen

d. 6. juli 2018

Arnulf Ulveblod og hans seks Jomsborg-brødre stævner mod Konstantinopel for at vinde guld og ære i kejserens væringegarde. 5 bd. i "Arnulf sagaen". For læsere af vikingeromaner med bid.

Arnulf og de øvrige medlemmer af Blodringen forlader Island for at sætte kursen mod Miklagård/Konstantinopel, hvor de håber at blive optaget i kejser Basils livvagtsværn; væringegarden. I Konstantinopel møder de seks blodbrødre væringegardens høvding Kolskeg, der optager dem blandt sine hirdsmænd, med guldmønter, silke og varme kvinder som udsøgt betaling. Det varer dog ikke længe før de seks jomsvikinger atter skifter herre, for Basils bror, Konstantin, ønsker sig egne livvagtsvikinger at prale af. Men kejserbroderen tager hvad der behager ham og flygtig er hans gunst og Miklagård er arnested for intriger og magtkampe, så de gæve vikinger kommer ikke sovende til hverken guld eller ære.

Spændende og velresearchet med et helt særligt vikingemål, der passer godt til de drabelige beskrivelser af kamp og kærlighed. Arnulf-fans får hvad de forventer, da dette bind minder meget om de foregående, kampscenerne foregår nu blot i nye omgivelser og mod nye fjender. På trods af et indledende resume kan bøgerne ikke læses uafhængigt, dertil er persongalleriet for omfangsrigt.

Minder meget om Robert Lows serie "De edsvorne". Tv-serien Vikings (Sæson 1) vil tiltale samme publikum.