Bøger / skønlitteratur / roman

Blodrus


Beskrivelse


Krimi. En ældre kvinde myrdes brutalt på et alderdomshjem og kriminalreporteren Henning Juul kommer på sporet af en mulig seriemorder, mens han graver videre i sagen om sin søns død. Samtidig må Hennings søster, justitsministeren Trine Juul, kæmpe for sit politiske liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. feb. 2013

Den tidligere journalist Thomas Enger viser endnu engang, at han hører til blandt de bedre skandinaviske krimiforfattere, og Blodrus vil finde en stor læserskare blandt landets mange krimilæsere.

Tredje bind i serien om kriminalreporteren Henning Juul har et voldsomt mord på en ældre kvinde som sit udgangspunkt. Samtidig graver Henning videre i sagen om sin døde søn. Blodrus kan dog sagtens læses uden at man har læst de to foregående bind. Men romanens kerne, og der hvor den største indlevelse ligger, er i delen om justitsministerens påståede seksuelle udnyttelse af en ung politiker. Ministeren er Hennings søster, som han har et meget dårligt forhold til, og langsomt, mens plottet intensiveres, begynder de to handlingstråde at nærme sig hinanden. Det der gør Blodrus til en forfriskende oplevelse, er det menneskelige fokus, og at romanen er lige del krimi og menneskeligt drama. Rent faktisk kan man diskutere om romanens hovedperson er Henning eller hans søster Trine. Og samtidig skriver Thomas Enger fremragende dialoger og hans enkle stemningsbeskrivelser får billeder til at træde frem, og han leder effektivt læseren rundt i Oslo og omegn.

De to første bind i serien om Henning Juul, Skindød og Fantomsmerter, er oplagte og man kunne også læse en anden Oslo-krimi i form af Kjetil Trys Lad de små børn komme til mig.

Velskrevet, underholdende og menneskelig krimi, som med syvtommersøm slår Thomas Engers navn fast som effektiv krimiforfattere.


litteratursiden.dk

d. 27. juli 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 27. juli 2013

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke har læst de første 2 bind i serien om Henning Juul, og det tydeligt påvirker min bedømmelse af bogen. Der er rigtig mange huller, som jeg ikke kan udfylde og ci...


Politiken

d. 3. aug. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. aug. 2013