Bøger / skønlitteratur / roman

Blodsbeslægtet


Beskrivelse


Krimi fra London hvor Tom Thorne under opklaringen en række mord opdager den sammenhæng, at ofrene er børn af den døde seriemorder Raymond Garveys ofre. Nu bliver det politiets opgave både at afsløre den nye seriemorder og at sikre resten af Garveys ofres børn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 24. jan. 2011

Alle Billinghams faste læsere og øvrige læsere af engelske politikrimier med dramatiske og godt komponerede historier fortalt i velskrevet sprog vil være godt underholdt af denne nye bog med Tom Thorne. Måske især for mænd, der ikke er vilde med femikrimier.

Billingham er velkendt for sine fængslende Thorne-bøger, som denne er nummer 8 i rækken af. En række mord viser sig at have samme morder, og det viser sig, at denne seriemorder er i gang med at myrde børnene efter en død seriemorders ofre. Det afsløres på bagsiden af bogen, men det vil være synd at afsløre mere her, og begynd ikke på bogen, hvis ikke du har god tid. Det er et plot med mange overraskelser undervejs og med ender, som først mødes til sidst. Undervejs følger vi Thornes privatliv og møder hans kollegaer, mens spændingen fastholdes af et godt sprog. En klassisk Billingham/Thorne, der føjer sig smukt ind i serien dog uden at tilføre genren nyt, men mindre er helt i orden, når underholdningen er i top.

Der er trængsel på hylderne med engelske politiromaner, men Billinghams intensitet og barske plots er noget særligt. Selv om der er referencer til tidligere begivenheder i især Thornes privatliv, kan seriens bøger godt læses hver for sig.

Endnu en barsk, dramatisk og fængslende bog med Tom Thorne. Denne gang i hovedrollen i en sag med to generationer af seriemordere, og hvor handlingen flere gange tager uventede retninger, som mødes til sidst. Fortællingens sproglige intensitet understøtter plottets styrker rigtig godt.


litteratursiden.dk

d. 7. mar. 2011

af

af

Pernille Jørgensen

d. 7. mar. 2011

Opslugende krimi hvor en morder går i fodsporene på en seriemorder og jagter ofrenes børn. Der er krise i kriminalkommissær Tom Thornes privatliv, men han tager alligevel sagen om den myrdede kvinde, ...


Politiken

d. 26. feb. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. feb. 2011