Bøger / skønlitteratur / roman

Blodskyld


Beskrivelse


Rebecka Martinsson er stadig præget af tidligere begivenheder, da hun ankommer til Kiruna. En kvindelig, provokerende præst er blevet myrdet, og Rebecka inddrages ufrivilligt i opklaringen, hvor sandheden ulmer lige under overfladen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2004

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 21. okt. 2004

En psykologisk krimi/thriller på meget højt niveau. Juristen Rebecca Martinsson, der var hovedperson i forårets Solstorm, er tilbage igen og sikken et gensyn! Hun er ikke kommet sig efter de voldsomme oplevelser, hvor hun i nødværge dræbte 3 personer, og er ikke begyndt at arbejde endnu, men lokkes alligevel med tilbage til egnen omkring Kiruna på kombineret rekreation og forretningsbesøg uden at vide, at der igen er myrdet en præst på egnen. Mordet ribber op i hendes følelser og hun bliver langsomt men sikkert indblandet i opklaringen. Mordet finder sted i første kapitel 21. juni, mens resten af bogen foregår i september med vægten på 8 dage, hvor sagen finder sin uventede opklaring efter et spændende, voldsomt og intenst forløb. Det er helt klart, at Åsa Larsson kender egnen, holdningerne, typerne, den lokale ånd samt det kirkelige miljø på Kiruna-egnen indgående. Foruden krimigåden, der skærpes undervejs, tegnes der flotte portrætter af alle de medvirkende personer, der alle opleves som ægte og levende personligheder. Dobbeltmoral, lukkethed overfor fremmede, religionens tunge påvirkning, alt det usagte og forbudte samt naturens og lysets indflydelse er alle elementer i historien, der fortælles i et præcist sprog med korte sætninger og mange stemningsbilleder - mere spændende og velskrevet end Marklund. Der er i alt planlagt 6 bind i serien, og filmatisering begynder i 2005.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2005

af

af

Marit Haugaard

d. 24. jan. 2005

Midsommer i Kiruna, midnatssol og dansende elverpiger. Men noget gærer, og en præst findes myrdet i sin kirke. Sagen trækker ud, og Rebecka Martinsson involveres meget mod sin vilje.Det er midsommer i...


Information

d. 19. nov. 2004

af

af

Peter Kirkegaard

d. 19. nov. 2004