Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodsøstre


Beskrivelse


Mia, Hanne, Mille og Kim starter på en efterskole i den jyske provins. De indvier hinanden i deres barske oplevelser hjemmefra, og sammen sværger de hævn over deres plageånder, men det får katastrofale følger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 2. jan. 2013

Ungdomsroman til især piger fra 14 år til fritidslæsning. Dramatisk forside i røde, sorte og hvide farver og kort indholdsbeskrivende bagsidetekst.

Denne ungdomsroman er den unge forfatters debut og er en barsk fortælling om 4 pigers hævn over deres respektive plageånder. Mia, Hanne, Mille og Kim starter på en efterskole i det jyske og hver især har de svigt og grimme oplevelser med i bagagen. De finder sammen under deres skoleophold og betror sig til hinanden og bliver sammensvorne udi grusomme hævntogter. Meget barsk og gruopvækkende roman, der forhåbentlig ikke tegner et virkeligt billede af ret mange unge menneskers skæbne. Fortalt i et nutidigt, levende og ungt sprog med mange skift mellem de 4 fortællere.

Længe siden jeg har læst så barsk en ungdomsroman, og håber ikke den er et alt for sandfærdigt billede på unges liv i dagens Danmark. Noget af det jeg synes kommer tættest på kunne være Jeg slår dem ihjel, 2005 af Eva Wikander, men kom også til at tænke på klassikeren Outsideren, 1969 af Susan Hinton, som også var en ung forfatter dengang. I denne ældre ungdomsroman er det også emner som skole, kærlighed, venner og vold, det handler om. En evigtgyldig og utrolig barsk verden at blive indviet i.

Velskrevet og temmelig barsk ungdomsroman om svigt, overgreb, hævn og voldsomme følelser. Absolut ikke for sarte sjæle.