Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Blødt til baby : fra den første dag til de første skridt


Beskrivelse


Opskrifter på hæklet babytøj, f.ek. trøjer, kjole, bukser, luffer, hatte og sparkedragt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 14. mar. 2011

2 hæfter med hækleopskrifter til babytøj og legedyr samt til accessories til kvinder. Modellerne er helt i tidens trend og med et klassisk touch. Sværhedsgraden er middel. Fine forsider, der ikke behøver særlig hjælp til formidling.

Forfatteren har hidtil blogget om hækling og debuterer her på tryk med 2 indbydende hæfter, der kan bruges når man kan de grundlæggende hækleteknikker. Blødt til baby viser 11 modeller til babytøj og et enkelt legedyr. De bedårende ting har tydelige klassiske referencer, bl.a. med brug af gammeldags teknikker som muslingemønster. I Hæklede gaver ses 14 huer, halsvarmere, smykker, kaffevarmer og andet fint tilbehør i lidt eksklusiv, feminin stil. Som bagsideteksten siger, er der "ikke rigtig nogen gaver til mænd, de er alligevel så utaknemmelige, når det gælder hækling"! Teksterne består af ren opskrift uden fyldsnak, og der er forkortelsesliste.

Ligger fint i tidens trend for håndarbejde, og viser fornyelse med brug af gammeldags mønstre, som vi ellers ikke ser så meget. Evt. rettelser og tilføjelser til opskrifterne vil blive bragt på forfatterens blog paakrogen.wordpress.com, hvor man også kan følge hendes arbejde med hækling generelt.

2 lækre opskrifthæfter, dels med hæklede praktiske og pynteting til kvinder, og dels yndigt babytøj. Det er smukke, trendy hæklerier med klassiske referencer, forståeligt beskrevet, og de vil garanteret blive populære hos lånerne.