Bøger / skønlitteratur / roman

Blokken


Beskrivelse


Overfaldet på den unge Cecilie, en forsvunden lærer og mordet på Cecilies veninde begynder uden sammenhæng, men kriminalkommissær Claes Claesson - Cecilies stedfar - får samlet trådene og fanget morderen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Svenske krimier går som varmt brød, ikke mindst femikrimierne. Karin Wahlberg (født 1950) blev introduceret på dansk i 2006 med hyggekrimien Pigen med majblomsterne, og hendes nye er også af den vidtforgrenede og ordrige slags med mange sidehandlinger og afstikkere til privatsfæren. Den skal ikke anbefales til læsere med hang til tempo og konstant spænding, men til læsere af hyggelige femikrimier med hele privatmekanikken.

Bogen er sammensat af flere spor, der tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, men personkreds og spor krydser hinanden, og til sidst er det hele viklet sammen. Den unge Cecilia bliver udsat for et brutalt overfald i Lund. Hendes mor, kirurgen Veronica, er nygift og bor i Oskarshamn sammen med kriminalkommisær Claesson og deres lille datter. Gymnasielærer Bodén fra Oskarshamn bliver kvalt under besynderlige omstændigheder, mens han er til undersøgelse på sygehuset i Lund. På sygehusets fødegang hersker en utryg stemning pga. en ung inkompetent læge. En af Cecilias veninder bliver brutalt myrdet, mens en anden bliver voldsomt mishandlet. En dreng tænker på sin afstumpede opvækst. Gradvist får man som læser en fornemmelse af, hvordan tingene kunne hænge sammen, og man læser gerne kapitel efter kapitel for at få overblik og vished.

Denne er klart bedre end Wahlbergs foregående bog, som kunne forekomme omstændelig. Der er strammet op, og selve handlingen er mere kompleks og elementært spændende.

Udmærket og hyggelig svensk damekrimi.


Weekendavisen

d. 28. sep. 2007

af

af

Leonora Christina Skov

d. 28. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 23. aug. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. aug. 2007