Bøger / faglitteratur

Blomster og buketter


Beskrivelse


Trin for trin-vejledninger beskriver, hvordan man binder en buket, praktisk tip pm farvesammensætning, valg af vaser og kunsten at sætte blomster sammen. Med dyrkningsvejledninger til de enkelte blomster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. juni 2008

Denne bog vil tiltale alle de mange, der nyder en smuk buket blomster, som kan lide at arbejde med blomster i haven og at lave sine egne buketter.

Isabella Smith har lavet flere bøger om havens blomster. I denne smukke bog om havens blomster og hvordan man laver buketter af dem, er det udover hende selv kollegaen og blomsterdekoratøren Julie Chonowitsch, som har bundet buketterne. For Isabella Smith er det vigtigste at finde de rigtige farver til buketten, derimod betyder det mindre, hvordan den er bundet. Derfor har hun et afsnit om sammensætning af farver. Hendes grundholdning er, at man skal turde blande farver, som ikke matcher. For at gøre en buket spændende er det en god ide at vælge en komplementærfarve: gul til den lyseblå buket, lilla til den orange og limegrøn til den røde. Der er nogle grundregler for, hvordan man binder en buket, og de bliver også gennemgået her. Der er afsnit om vaser, hvor hun anbefaler vaser, som er lige eller smallere foroven. Endelig er det et stort afsnit om at dyrke sine egne snitblomster.

Bøger om blomsterbinding og havens blomster er en populær cocktail, og selv om der ikke udgives så mange om blomsterbinding mere, kommer der lidt nyt. Inden for de senere år har vi bl.a. fået Flowerpower hele året, 2008, og Blomsterbinding, 2006.

Det er længe siden, at jeg har set en så smuk og brugbar bog, som har alt det nødvendige med. Isabella Smith formår at videregive sin store glæde ved haven og blomsterne, og samtidig inspirere alle os andre.


Berlingske tidende

d. 29. juni 2008

af

af

Birgit Straarup

d. 29. juni 2008