Bøger / faglitteratur / bagebøger

Blomsterbergs bedste
170 af Mettes bedste opskrifter samlet i én bog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 3. nov. 2016

170 af kagedronningens allerbedste opskrifter er samlet i denne dejlig bog. Et must for alle Mette Blomsterbergs mange fans, der vil forsøge at gøre hende kunsten efter eller bare lystlæse.

Bogen indeholder overvejende kager og konfekt, men først et afsnit om det salte brød som fx håndværkere og surdejsrugbrød, fulgt af søde brød som scones og tebirkes. Dernæst får vi alle de klassiske flødekager og lidt til. Her er Tivolikagen, gåsebrystet, kartoffelkagen og mange flere. Vi får tørkager i alle variationer, småkager, konfekt, desserter og til slut julens lækkerier. Hver opskrift fylder en side suppleret med et helsides farvefoto. Blomsterberg er kendt af de fleste fra de mange tv-udsendelser bl.a. Det søde liv og Den store bagedyst. Desuden som forfatter til en række bøger om kager og desserter og fra sin café i Glyptoteket og siden i Lyngby.

Blomsterberg er absolut danske kagers førstedame, og opskrifterne er en sand nydelse. De er fint beskrevet og godt illustrerede. Kræver lidt håndelag for at resultatet kommer til at ligne Blomsterbergs.

Som titlen siger er der tale om en opsamling af hendes mange opskrifter i bøger og blade fx fra Blomsterbergs julBlomsterbergs skønne klassikereKagekarma. I 2013 udkom også en samling Blomsterbergs skønne klassikere, der også har gengangere i den nyeste her. Af nyere kagebøger kan nævnes Kagekarma af Annemette Voss, der ligeledes er en kvalitetskagebogSom titlen siger er der tale om en opsamling af hendes mange opskrifter i bøger og blade fx fra Blomsterbergs jul. I 2013 udkom også en samling , der også har gengangere i den nyeste her. Af nyere kagebøger kan nævnes Kagekarma af Annemette Voss, der ligeledes er en kvalitetskagebogSom titlen siger er der tale om en opsamling af hendes mange opskrifter i bøger og blade fx fra Blomsterbergs jul. I 2013 udkom også en samling Blomsterbergs skønne klassikere, der også har gengangere i den nyeste her. Af nyere kagebøger kan nævnes af Annemette Voss, der ligeledes er en kvalitetskagebog.