Bøger / faglitteratur / kogebøger

Blomsterbergs jul


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 24. okt. 2012

For de der ønsker en samling af juleopskrifter, bundet sammen af små glimt af familien Blomsterbergs jul og dejlige snebilleder og for Blomsterbergs mange fans, der foruden de søde ting også får opskrifter på frokostretter og julemiddagen.

Mette Blomsterberg, kendt fra tv med bl.a. Det søde liv, giver os her sine bedste opskrifter til julen. En dejlig og hyggelig julebog, hvor vi først får opskrifter på julefrokosten, sild, laks og æbleflæsk, paté og mørbradbøffer, alt lækkert og ret traditionelt. Dernæst julemiddagen med flæskesteg og andesteg, som er forklaret grundigt, rødkål og waldorfsalat fulgt af konfekt, småkager, kager og brød, kolde og varme drikke, dessert og tilbehør. Alle opskrifterne er forholdsvis enkle og kendte med enkelte twists, konfekten er det mest fantasifulde og den vanskeligste, her fornægter superkonditoren sig ikke. Bogen er udelukkende fokuseret på maden og det søde, her er ikke dekorationer og papirklip. Mette Blomsterberg har udgivet flere bøger med sødt bl.a. Blomsterbergs søde sager, 2011.

Trine Hahnemanns Nu er det jul, 2012 er netop udkommet med julens retter, den har også de traditionelle ting med foruden nogle lidt mere eksperimenterende retter. Hvilken man bedst kan lide er en smagssag. I 2007 kom Plums Jul, der er noget mere eksotisk.

En dejlig varm bog med de traditionelle juleopskrifter, der ikke er alt for vanskelige, men alligevel med et personligt præg, især for konfektens vedkommende.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2019

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 19. nov. 2019

En samling af Mette Blomsterbergs bedste juleopskrifter til frokost, aften og dessert, og selvfølgelig også konfekt og kager. Opskrifterne varierer i sværhedsgrad, men er beskrevet udførligt.

Afsnit om klassiske retter til julefrokosten, bl.a. rejesalat, æbleflæsk og mørbradbøffer. Herefter et kapitel omkring den klassiske julemiddag til juleaften med hvad der dertil hører af andesteg, flæskesteg, brune kartofler osv. Et længere afsnit med julekonfekt i alle afskygninger. Og et afsnit med julekager og småkager. Til sidst desserter til jul og nytår, også med et twist.

Denne udgivelse er stort set identisk med den tidligere udgave Blomsterbergs jul, fra 2013. Ligesom udgaven fra 2013 er det en super fin samling af de klassiske juleopskrifter, det hele samlet på et sted og krydret med nogle flotte farvefotos af de færdige retter og stemningsbilleder med sne og masser af jul.

En anden samling med juleopskrifter er Meyers julemad.