Bøger / faglitteratur / opskrifter

Blomsterbergs søde sager


Beskrivelse


80 opskrifter på kager, desserter og konfekt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 8. apr. 2011

Kogebøger om desserter er populære, og når forfatteren har et tv-program, er der en sikker efterspørgsel. Det er også en flot og indbydende bog, hvor fotografierne af de færdige søde sager signalerer, at det kræver ihærdighed og erfaring at frembringe noget, der ligner. Desserterne vil imponere til festlige sammenkomster, mens kager og konfekt passer til enhver hyggestund.

Mette Blomsterberg er uddannet konditor og restauratør på Café Glyptoteket. Hun har tidligere skrevet Forelsket i det søde liv og Politikens bog om dessert. Det sidste år har hun lavet desserter og kager i programmet "Det søde liv" på DR1. Nogle af kogebogens opskrifter har været vist i fjernsynet. Der er opskrifter på avancerede desserter, kager og konfekt. Niveauet er gennemgående højt, men der er også kager og konfekt, hvor fremstillingen er enkel. Forklaringerne er præcise og klare, men de fleste amatørkokke må nok stille sig tilfredse med at opnå et mere beskedent resultat, end det bogen viser.

Sans for chokolade og Heibergs store dessertcirkus ligger på samme niveau, når det gælder desserterne, mens de lettere opskrifter minder om Byens bedste kager.

En flot og indbydende kogebog, hvor efterspørgslen vil være påvirket af fjernsynsserien.