Bøger / skønlitteratur / roman

Blomstermanden


Beskrivelse


En lejemorders tre mord er for makkerparret Hvid & Belling tilsyneladende uafhængige - i hvert fald i begyndelsen. Efterforskningen fører dem ind i et bordelmiljø med tvivlsomme advokater og magtudøvelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 3. jan. 2014

Lars Kjædegaards serie med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling har sine faste læsere, som også vil efterspørge dette bind 6, mens nye læsere med fordel kan begynde forfra i serien. Formidles som nyt bind i serien og som andre danske krimier.

En kendt personkreds, hvor Hvid og Bellings forhold fortsætter, og hvor en helt ny sag sætter dem på en prøve. Vi følger i begyndelsen en anonym lejemorders og hans 2 kontraktmord samt efterfølgende mordet på hans arbejdsgiver. De 3 tilsyneladende selvstændige mord i København og nordlige omegn volder politiet hovedbrud og fører dem ind i et bordelmiljø med tvivlsomme advokater. Et andet tema er desuden overvejelser om en kendt person skal/kan gå fri fra en forbrydelse, fordi systemet beskytter ham. Plottet er interessant struktureret, men hænger kun sammen med løsningen på en rigeligt nem måde via et pludseligt hovsaelement.

Bogen er i samme stil som de øvrige i serien og kan læses selvstændigt, da den ikke tilføjer nye dimensioner til de faste hovedpersoner. Læsningen minder mig om at se et afsnit af tv-serien "Rejseholdet".

Gensyn med "gamle venner" er altid godt, og sådan er det også i denne elementært spændende plotkonstruktion fortalt i en kendt skabelon, men hvor det hele kun løses på tilfældig vis. Det placerer samlet set bogen i det brede midterfelt af danske krimier.


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2014

af

af

Lida Wengel

d. 4. feb. 2014

Hyggelig titel, men blomstermanden er morder på bestilling, og det er ikke tulipaner, han kommer med. Velskrevet og veloplagt krimi. To jurister bliver skudt, men der er ikke nogen umiddelbar sammen...


Jyllands-posten

d. 8. feb. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. feb. 2014


Politiken

d. 23. feb. 2014

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 23. feb. 2014