Bøger / faglitteratur / fotografier

Blomstersprog


Beskrivelse


Kurt Rodahl Hoppes fotografier af buketter på Karen Blixen Museet og fra den nærliggende natur suppleret med essays af Naja Marie Aidt og billeder og tekster af Karen Blixen, viser årets gang på Rungstedlund og Karen Blixens forhold til blomster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. sep. 2009

Primært Karen Blixen-fans, men kan også finde anvendelse som bladrebog og coffee-table book for alle blomsterelskere.

Karen Blixens passionerede forhold til blomster er velkendt og beskrevet mange steder. Manden bag bogen er fotograf og anvender en særlig fototeknik, der frembringer nogle smukke billeder med en lettere blødhed og noget drømmeagtigt over sig. Rungstedlund er stadig fyldt med friske buketter - også efter KB's død. I øjeblikket er det Helen Olsen, der står for skabelsen af de meget smukke buketter i nogle af de originale vaser fra Karen Blixens egen tid. Bogen er opdelt i de fire årstider. Naja Marie Aidt har skrevet et smukt essay som indledning til de enkelte afsnit. Udover blomsterbuketterne, er også parken og huset gennemfotograferet. Bogen er desuden forsynet med små Karen Blixen-citater, der viser hendes kærlighed til blomsterne, ligesom sort-hvide fotos af hovedpersonen selv er spredt gennem bogen. En smuk bladrebog, der fryder øjet, og som måske vil blive årets julegave til alle Karen Blixens beundrere.

Der findes en del bøger om emnet. Kan bedst sammenlignes med Vestergaard: Nye buketter fra Karen Blixens have, 1995 og Steen Eiler Rasmussens: Karen Blixens Rungstedlund, 2001. Erik Bering har også bundet buketter til Rungstedlund, hvilket er afbilledet i Bering, Blixen & blomsterne på Rungstedlund, 2001. Klassikeren på området er jo nok: Karen Blixens blomster, 1983.

Endnu en flot bladrebog om Karens Blixens store kærlighed til blomster.


Berlingske tidende

d. 4. sep. 2009

af

af

Eva Pohl

d. 4. sep. 2009Informationer og udgaver