Bøger / skønlitteratur til børn

Bo & Bella sover i egen seng


Beskrivelse


Billedbog. Bo og Bella skal sove. De deler værelse, men Bella lister ind til mor og far. Bo synes det bliver for ensomt, så han lister også derind. Om morgenen er det kun Bo og Bella der vågner i den store seng!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 26. feb. 2013

Billedbogen om Bo og Bella er for børn mellem 2 og 5 år, til brug i familierne især. Temaet er sovetid, og at sove alene eller ikke.

Bogen er i kvadratisk format. På siden med kolofonen nævnes også en anden bog om Bo og Bella; Bo & Bella børster tænder, som endnu ikke ses udgivet. Bo og Bella, storebror og lillesøster, skal sove. De deler værelse, men Bella lister ind til mor og far. Bo synes det bliver for ensomt, så det gør han også. Om morgnen er det kun Bo og Bella der vågner i den store seng. Mor er i Bellas og far i Bos seng. I morgen må far og mor ikke sove i Bo og Bellas senge, for Bo og Bella skal selv sove der, i hvert fald næsten helt sikkert. En lille pointe på en sikkert hyppig udfordring i danske børnefamilier. I nogle opslag er der kun 1 linje tekst.Teksten er enkel og kortfattet, og er fint understøttet af billederne farvelagt med akvarel. Illustrator kendes for flere billedbøger på dansk, fx Lille Dino vil være stor, og forfatter kendes fx for Rune & Julie og alle uhyrerne. Omslag og bagsidetekst repræsenterer pænt bogens indhold.

Vi har en del bøger om emnet med forskellige pointer og ofte med dyreunger, modsat denne bog, som fx Sov godt, lille Bjørn, 2005.

En billedbog om et populært emne med en lille diplomatisk pointe. Bogen kan supplere de titler, vi har i forvejen.Informationer og udgaver