Bøger / faglitteratur til børn

Bo med marsvin : aktivt, afvekslende, artsrigtigt


Beskrivelse


Hvordan man holder marsvin, så man opfylder dyrets artsmæssige behov: bl.a. hvordan man giver sit kæledyr et aktivt og afvekslende liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Lars Larsen

d. 8. sep. 2008

En grundig og lettilgængelig bog om marsvin til børn fra 12 år og voksne.

Anja Bartels og Georg Gassner er eksperter i gnavere og andre små pattedyr, og i denne informative bog øser de af deres viden om, hvad der er godt for marsvin. Bogen er opdelt i 3 dele markeret med forskellig farve: Første del er en generel præsentation af marsvinet med oplysninger om dyrets sociale adfærd og om valg af det eller de rette dyr. 2. del handler om, hvordan man skaber trygge og sikre rammer for sine marsvin, både indendørs og udendørs. Der er råd om indretning af boliger med gemmesteder, smuthuller og løberør til at forbinde boligens forskellige niveauer. Sidste del handler om marsvinets adfærd i samspil med andre dyr og med mennesker. Der er råd om håndtering af dyret og et kapitel om dyrebeskyttelse. Til sidst 3 sider med litteratur og webadresser, register og et par sider specielt for mindre børn. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos af marsvin i mange sammenhænge. 3 spalter, korte linjer, faktabokse samt et smittende engagement letter læsningen af den ordrige tekst.

Bogen handler om at skabe gode rammer for sine marsvin, og er et godt supplement til samme series Marsvin (2006/43), der handler om den daglige pleje og pasning. Til de lidt yngre er der Heather Maisner: Marsvin, (2007/25).

En god og engageret bog om at skabe gode og trygge rammer for sine marsvin.Informationer og udgaver