Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bo ser en boa


Beskrivelse


Da Bo viser far slangen i træet, løber far hylende væk. Det er Pers boa, og Bo får lov til at stå med den rare slange om halsen. Per tager et foto af dem, og da Bo ser billedet, må han le.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. mar. 2018

Bo ser en gul boa i et træ. Far ler og siger: "Du har pip, Bo". Men der ér en gul boa. Det er Pers boa, og Bo må stå med den. Humoristisk bog til den allerførste læsning fra 0.-1. kl.

Bogen hører til forlagets serie "Lyn". Denne har lix 4/ let-tal 7 og indeholder maks 100 ord - heraf flest lydrette. Da Bo viser far slangen i træet, løber far hylende væk. Det er Pers boa, og Bo får lov til at stå med slangen om halsen. Per tager et foto af dem, og da Bo ser, at far løber væk med et hyl, må han le. Omslaget er hårdt og viser Bo, der står med en kæmpe boa om halsen.

Marie Duedahl skriver mange super tekster til den allerførste læsning med et fængende og ofte sjovt indhold. "Bo ser en boa" er en letlæst og veldrejet tekst med mange skønne illustrationer, der udvider og understøtter læsningen af bogen. Det er en sjov historie, hvor den voksne ikke i første omgang stoler på barnet. Far ler af Bo, men det bliver Bo, der til sidst ler af far, der hylende løber væk. Teksten har lydrette ord i helsætninger men også udsagn uden verber for at give teksten et lavere lixtal. Det er ikke nødvendigt.

Læs også den sjove bog Villy og VapsLiva får en grim brorDen grå mand, fra samme serie, om Villy der vil gå tur med Vaps. Liva får en grim bror og Den grå mand er også skrevet af Duedahl. De har lix 4-5/ Let-tal 10Læs også den sjove bog Villy og Vaps, fra samme serie, om Villy der vil gå tur med Vaps. og Den grå mand er også skrevet af Duedahl. De har lix 4-5/ Let-tal 10Læs også den sjove bog Villy og Vaps, fra samme serie, om Villy der vil gå tur med Vaps. Liva får en grim bror og er også skrevet af Duedahl. De har lix 4-5/ Let-tal 10.