Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Bob Dylan : kærlighed, krig og historie : 1961-1967


Beskrivelse


Gennemgang af Bob Dylans tidligste tekster og musikalske univers. I analyserne af udvalgte tekster følges konflikter, historie og kærlighed som tematiske ledetråde. Med figur- og persongalleri i sangene fra 1961-1967.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 9. jan. 2012

En bog for den store og trofaste skare af Bob Dylan fans, der også vil kunne bruges af gymnasie-elever, der skal analysere hans tekster.

Anders Høg Hansen, der er lektor i medie- og kommunikationsvidenskab, går på opdagelse i den tidlige Bob Dylans tekstlige og musikalske univers. Han ser Dylan som en rockmusikkens Harlekin-figur der improviserer, skifter maske, fupper og forfører, og som skaber sit eget univers af virkelige og fiktive figurer, på samme måde som man kan finde det hos Shakespeare og Chagall. I analyser af udvalgte tekster følger han konflikter, historie og kærlighed som tematiske ledetråde, og han viser spændvidden hos Dylan, der både kan rumme den store symbolladede poesi og den grovkornede humor. Bagest en nyttig fortegnelser over de figurer, der optræder i de omtalte sangtekster samt noter og fyldige henvisninger til litteratur og netsteder.

I forhold til den righoldige litteratur om Dylan udmærker denne titel sig ved i så høj grad at fokusere på teksterne, men gode tekstanalyser finder man også i Bob Dylan : en guide til hans plader af Christian Braad Thomsen og Asger Schnack i 3. udgave fra 2008. John Christensens Guide til Bob Dylan : mennesket, myten, musikeren, 2009, er en nyere, god traditionel biografi.

En velskrevet, men også lidt krævende bog for Bob Dylan-tilhængerne, hvor forfatteren går på opdagelse i teksterne fra de tidlige år af den lange karriere.


Kristeligt dagblad

d. 7. feb. 2012

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 7. feb. 2012