Bøger / faglitteratur / biografier

Bodil Udsen : man kan jo ikke gå rundt og være en sukkerkage hele livet : biografi


Beskrivelse


Historien om skuespilleren Bodil Udsens (1925-2008) liv og karriere i den danske film- og teaterverden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 7. okt. 2015

Værtshusmutter i "Huset på Christianshavn" og murermesterfrue i "Matador". Tjah, hvem husker ikke Bodil Udsen. Læs her historien om den folkekære skuespillerinde med det enestående talent. For alle, der er glade for danske skuespillerbiografier.

Denne biografi er baseret på kilder tæt på Bodil Udsen, såsom venner, plejebørn, skuespillerkolleger, samt forskellige instruktører, hun har arbejdet sammen med. Ud af dette er der kommet en biografi, der går bag facaden på Bodil Udsen og fortæller historien om mennesket bag skuespillerinden. Bogen er kapitelopdelt og skrider frem kronologisk begyndende med Bodils tidlige barndom, over ungdommen til de ældre år. Udgivet i hardback kvalitet med en del billedmateriale.

341 sider lyder måske af meget, men i selskab med Bodil Udsen læser bogen sig selv. En meget velskrevet og hjertevarm bog, der fortæller historien om en af dansk skuespils mest folkekære skuespillerinder.

Der er tidligere udgivet biografier om Bodil Udsen, så for yderligere biografisk litteratur se fx Jeg vil jo helst være friVelkommen eller VelkommenDer er tidligere udgivet biografier om Bodil Udsen, så for yderligere biografisk litteratur se fx Jeg vil jo helst være fri eller .


Kristeligt dagblad

d. 14. nov. 2015

af

af

Claus Grymer

d. 14. nov. 2015


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2015

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 29. sep. 2015


Politiken

d. 21. sep. 2015

af

af

Bettina Heltberg

d. 21. sep. 2015


Teater-et

Nr. 174 (2016)

af

Nr. 174 (2016)