Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Body tactics


Beskrivelse


Som vinder af konkurrencen i bodypaint og nyforelsket i Cecilie, ser alt godt ud for Ursula. Men livet er ikke let, når ens kæreste elsker en anden og ikke engang ens nærmeste kan acceptere, at man er lesbisk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 28. okt. 2008

Fortsættelsen af Body effex, 2006 og stadig en bog for de modne piger fra godt 14 år, som kan lide at læse bøger om følelser på godt og ondt. Forsiden er også på denne bog iøjnefaldende.

Bogen tager tråden op umiddelbart efter, at Ursula er kommet hjem fra London. Vinder af konkurrencen og nyforelsket i Cecilie. Men så begynder de ikke så få problemer. Hun må kæmpe med sin fars fordomme, Cecilies utroskab, mobning i skolen og spekulationer over overfaldet i første bind. Bogen svinger mellem hede kærlighedsbeskrivelser, arbejdet med makeup, familieforhold og den voldsdel, som stadig virker noget søgt efter min mening. Ursula har såmænd rigeligt at se til bare med følelserne; sorgen over at blive svigtet og den spirende forelskelse i den ældre makeup-stjerne Tone. Sprogligt set en velskrevet bog og man har sympati for Ursula, selv om hun måske nok er usædvanlig moden af sin unge alder. Der er lagt stor vægt på beskrivelser af tøj, styling og makeup teknik og homomiljøet, men følelserne får deres del.

Du og jeg, Marie Curie (04/51) kunne være et bud om lesbisk kærlighed.

Vi glædede os faktisk til at læse anden del herhjemme, men vi blev lidt skuffede. Og det skyldes mest, at meget i handlingen kammer over og gør bogen mere utroværdig end første del. Den del, som handler om overfaldet og forfølgelsen af lesbiske piger, som kulminerer med meget grov vold i bogens slutning, virker overdreven og unødvendig. Og det er synd for en ellers god bog.