Bøger / skønlitteratur / roman

Bødlen


Beskrivelse


Krimi. Den katolske præst Fabian findes myrdet på altertrappen i sin kirke. Liget er forsynet med et hundehoved og kriminalopdager Hunter må igen på jagt efter en seriemorder i Los Angeles.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2011

af

af

Kent Skov

d. 25. aug. 2011

Bogen henvender sig til de interesserede i mainstream krimigysere i den makabre afdeling - ikke for de sarte eller kræsne, men for dem der læser det meste.

På altertrappen i en kirke i Los Angeles findes liget af den katolske præst Fabian. Der er tydeligvis tale om et makabert ritualmord, fordi liget er placeret med armene over kors og præstens hoved er erstattet af et hundehoved. Plottet beriges med et twist, da det ved obduktionen viser sig, at der er skrevet et 3-tal på brystet af præsten. Flere nummererede lig dukker op, og kriminalopdageren Robert Hunter indser, at en seriemorder er på spil. En sadistisk seriemorder med religiøse vrangforestillinger, der kender sine ofres værste angst- og dødsforestillinger. Men så dukker den krænkede kvinde Mollie med de synske evner og den belastede fortid op og leder Hunter på sporet af gerningsmanden. Handlingen krydres af, at den smukke, men bestemte kriminalchef Barbara Blake afløser den grove og muntre alfahan Bolter midt under sagen og sætter sit præg på opklaringen. Person- og miljøbeskrivelse er på det jævne ligesom sproget med en lidt flad oversættelse.

Anden del i CCs krimiserie efter Krucifiks morderen om kriminalopdageren Hunter i L.A. Romanen er i stil med andre romaner om ritual- og seriemord.

Krimigyser på jævnt niveau i den makabre seriemordergenre. Opdager Hunter udfordres endnu engang i jagten på en seriemorder med sadistisk-religiøse tilbøjeligheder, der myrder en katolsk præst ved kirkealteret.


Litteratursiden.dk [online]

d. 6. apr. 2012

af

af

Jette Holst

d. 6. apr. 2012