Bøger / skønlitteratur / roman

Bødlen


Beskrivelse


Science fiction. En tidsmaskine giver mulighed for at rejse tilbage og dræbe Hitler, før han starter anden verdenskrig. En jødisk agent sendes tilbage i tiden, men hvad vil konsekvenserne være?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Zenia Johnsen

d. 24. feb. 2012

En ekstremt kort historie, der i formen anbringer sig selv et sted mellem letlæst bog og novelle. Forsiden vil umiddelbart mest tiltale drenge på udsigt efter spænding.

Denne korte historie tager udgangspunkt i en meget brugt science fiction ide: Hvad ville der ske, hvis man kunne rejse tilbage i tiden og myrde Hitler. I en kun antydet fremtid opfinder jødiske videnskabsmænd en maskine, der muligvis kan ændre historien, og en agent sendes tilbage i tiden med det formål at udrydde det menneske, hvis navn har hængt som en forbandelse over det jødiske folk: Adolf Hitler. Sproget er jævnt og letlæst, men ikke altid lige flydende. Bogen indledes med et forord, der kredser om etiske spørgsmål. Selve historien fylder 2/3 af bogen, mens resten er baggrundsinformation om henholdsvis nøgledatoer i 2. verdenskrig, zionismen og en kort teoretisk forklaring af teleportering.

Udgivelsen virker mest som en novelle, der er blevet polstret med baggrund. Som novelle passer den ind mellem de antologier med fantastisk litteratur, der pt. udgives en del af på dansk. Fx Science Fiction Cirklens serie Lige under overfladen.

En letlæst og kort tidsrejse-fortælling med baggrundsinformation om anden verdenskrig. Historien er ikke særligt original, men tanken om konsekvenserne ved at rejse i tiden holder altid til en tur til i manegen. Formen vil tiltale de yngre læsere.


Proxima

Nr. 95 (2012)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 95 (2012)


Himmelskibet

Nr. 32 (2012)

af

af

Jesper Rugård Jensen

Nr. 32 (2012)Informationer og udgaver