Bøger / skønlitteratur / digte

Bøgerne månen og hendes firehjulstrækker : digte


Beskrivelse


Digte i en drømmende, lyrisk tone, som med taknemmelighed og hengivenhed forundres over al den smukke natur, der omgiver os.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 31. juli 2014

For alle, der følger med i ny dansk lyrik, og bogens fine poetiske sprog kan tillige anbefales læsere, der gerne vil prøve kræfter med lyrikken.

Det er med at være lutter øre, når der kommer en bog fra det nye "Asger Schnacks Forlag". Denne bog af Niels Simonsen er forlagets tredje, og forsidens typografi og opsætning må nu forstås at være dets kendetegn. På flapperne og bagsiden er der desværre ingen formidlende introduktion til indholdet. Niels Simonsen har siden 1981 udgivet otte digtsamlinger. I hans nye bog møder vi en drømmende, lyrisk tone, som med taknemmelighed og hengivenhed forundres over al den smukke natur, der omgiver os. Fuglene har en særlig plads, fx svalen, der fortæller om sin rejse fra Afrika over Frankrig og Mont Blanc, hvis evige sne er "et stænk / af min farve på brystet", som det så smukt beskrives. En cykelklokkes ringen kan kalde et erindringsglimt fra skoletiden frem, og en køretur på Storebæltsbroen udfolder begejstrede tanker om bøger og "De tusinde digteres bibliotek". En hyldest til poesien.

Stilen med et fortællende jeg kan man også finde hos fx Peter Poulsen og hos Henrik Nordbrandt.

Fine digte, der i et drømmende poetisk sprog henrykkes over naturens storhed med dens smukke fugle og solens livgivende lys.


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 3. jan. 2015


Weekendavisen

d. 15. aug. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 15. aug. 2014


Information

d. 24. okt. 2014

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 24. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 27. nov. 2014

af

af

Peter Stein Larsen

d. 27. nov. 2014


Standart

Årg. 28, nr. 4 (2014)

af

af

Victor Ovesen

Årg. 28, nr. 4 (2014)