Bøger / faglitteratur til børn

Bølger


Beskrivelse


Let fagbog om havets bølger. Læs om orkaner, tsunamier og surfing. En del af serien "Fakta 2. Teknik og videnskab" til nysgerrige børn fra 8 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 21. jan. 2022

Let fagbog om havets bølger. Læs om orkaner, tsunamier og surfing. En del af serien "Fakta 2. Teknik og videnskab" til nysgerrige børn fra 8 år.

I "Bølger" kan man læse om bølgerne, som opstår, når vinden blæser hen over havet. Der er oplysninger om bølgernes store kraft, tsunamier, vandenergi fra turbiner og vilde rekorder i surfing. Bogen er på lettal 16. I "Mount Everest" kan man læse om verdens højeste bjerg. Her er oplysninger om det barske klima med tynd luft og lav temperatur, om sherpaerne samt nogle af de bjergbestigere, der har nået toppen. Bogen er på lettal 15. I begge bøger suppleres teksten af fotos og faktabokse og afsluttes med henvisninger til andre bøger og YouTube-søgninger samt stikordsregister. Der er gratis opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside. Forfatteren har lavet flere bøger til serien "Fakta 2", fx Bue og pilDen kinesiske mur og Den kinesiske murI "Bølger" kan man læse om bølgerne, som opstår, når vinden blæser hen over havet. Der er oplysninger om bølgernes store kraft, tsunamier, vandenergi fra turbiner og vilde rekorder i surfing. Bogen er på lettal 16. I "Mount Everest" kan man læse om verdens højeste bjerg. Her er oplysninger om det barske klima med tynd luft og lav temperatur, om sherpaerne samt nogle af de bjergbestigere, der har nået toppen. Bogen er på lettal 15. I begge bøger suppleres teksten af fotos og faktabokse og afsluttes med henvisninger til andre bøger og YouTube-søgninger samt stikordsregister. Der er gratis opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside. Forfatteren har lavet flere bøger til serien "Fakta 2", fx Bue og pil og .

De spændende oplysninger fortælles i kort og letlæselig tekst og suppleres af flotte naturfotos i begge bøger.

Der er korte afsnit om bølger i StrandenAtlanterhavetMount Everest og Atlanterhavet, og man kan læse mere om verdens højeste bjerg i Mount EverestDer er korte afsnit om bølger i Stranden og , og man kan læse mere om verdens højeste bjerg i Mount EverestDer er korte afsnit om bølger i Stranden og Atlanterhavet, og man kan læse mere om verdens højeste bjerg i .


Standart

Årg. 36 nr. 3 (2022)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 36 nr. 3 (2022)