Bøger / faglitteratur til børn

Børn holder guldhamster


Beskrivelse


Om hold af guldhamster, dens historie og biologi, om racer, anskaffelse og indretning af bur, tæmning og foder, daglig pleje samt opdræt af guldhamstre.
Side 26-30: Dyrebure (Sovehus, klatregren og gravekasse af træ).

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ebbe Dissing (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne lille fagbog er den syvende i en serie, hvor tidligere bl.a. er udkommet bøger om at holde hund, kaniner, marsvin m.m. I en let læselig, kortfattet tekst og meget livagtige ogillustrative sort/hvide og farvetegninger fortælles om hold af guldhamster, dyrets historie/biologi, forskellige racer, anskaffelse og indretning af buret. Endvidere om tæmning og foder, hvor derslås et slag for at benytte de mange fine foderplanter, vi har i naturen og kan dyrke i haven. Bogen afsluttes med afsnit om daglig pleje af dyret samt opdræt af guldhamstere. Sidst et kort resumeaf vigtige ting i bogen samt litteraturliste. Bogen vil være en god hjælp og fin inspirationskilde for børn, der kunne tænke sig at holde guldhamster, idet alle væsentlige forhold er kort og klartfortalt i en form, der henvender sig til børn fra ca. 9 år, med en undertone af hengivenhed for både børn og dyr. De fine ill. er en ikke ringe del af bogens samlede kvalitet. Fint anvendelig ibl.a. biologilokaletsfagklassebibliotek.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Lorentzen

d. 18. dec. 2018

Efter en kort gennemgang af guldhamsterens historie går Jørgen Liljensøe i denne fagbog over til at fortælle om anskaffelse af en hamster, hvilke forberedelser det er nødvendigt at gøre.Burets indretning, dets placering, køb af guldhamster, foder, daglig pleje og tæmning samt opdræt gennemgås på en letfattelig måde i et enkelt og lettilgængeligt sprog. Teksten har en højinformationsværdi. Børnebiblioteket har et par nyere titler om anskaffelse og pleje af hamstere, begge oversatte. Disse henvender sig både til voksne og børn, mens Jørgen Liljensøes bog specielthenvender sig til børn omkring 9 år. Erik Strøm har som til tidligere bind i serien Børn holder... leveret illustrationer. En absolut relevant bog i et tiltalende udstyr.


Jyllands-posten

d. 19. dec. 1987

af

af

Helle Bjørn

d. 19. dec. 1987