Bøger / faglitteratur til børn

Børn i gamle dage


Beskrivelse


I gamle dage blev mange børn sat til at arbejde, fra de var helt små. Men alt var nu ikke bare trist. Der blev også tid til leg og fest, akkurat som i dag. I denne bog kan man også læse om skole, sport, sygdom, ferie, mode og idoler i gamle dage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 7. sep. 2012

Fin, lille fagbog om et helt uopslideligt tema, nemlig børns leveforhold på bedsteforældrenes tid. Enkelt, overskueligt og fornemt illustreret. Selvlæsning for aldersgruppen 8-11 år og særligt velegnet til emnearbejde på 3.-5. klassetrin.

I 12 afsnit beskrives barndomslivet i 1950'erne og 1960'erne i et enkelt, kortfattet og letforståeligt sprog. Der drages fine sammenligninger med forholdene for moderne, danske børn, så der inviteres til undren og refleksion. De forskellige afsnit kommer rundt om forhold som: skole, arbejde, opførsel, fester og mode. Desuden belyses voksenrollen/barnerollen og sundhedsmæssige forhold.

Med hensyn til målgruppe, stil og tematisk tilrettelæggelse minder udgivelsen her om serie-søstrene: Trafik i gamle dage og Skolen i gamle dage. Vil man dybere ned i stoffet, findes der andre gode, nyere fagbøger - eksempelvis: Barnepiger og stripperdrenge af Agnete Birger Madsen.

Dette er en virkelig fin udgivelse for målgruppen 7-11-årige om et tema, der vist aldrig går af mode. Eventuelt suppleret med levende fortællinger fra bedsteforældre og ældre lærere til at sætte kød og kraft på det uforgængelige emne, leveres her tankevækkende stof til arbejdet med børns livsvilkår i gamle dage.