Bøger / faglitteratur

Børn i risiko


Beskrivelse


Forfatteren beskriver de vigtigste risiko og beskyttelsesfaktorer, som påvirker børns livskvalitet og udviklingsmuligheder med fokus på hvordan bestemte familiesituationer påvirker barnets opvækst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 11. juni 2013

Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for feltet.

Kvello har en doktorgrad i udviklingspsykologi, og han har skrevet flere bøger om samme emne, som imidlertid ikke er oversat til dansk, men findes i flere danske biblioteker. Børn i risiko defineres bredt; omsorgssvigt, misbrugsforældre, psykisk syge børn/forældre, m. fl. I bogen gennemgår han, hvad der er en normal udvikling, og hvor man bør være på vagt, og han er meget dybtgående. Et eksempel kan være, at børn der senere vil udvikle autisme, pludrer mindre end normalt udviklede børn. Inden for de givne områder får vi beskrevet den forskning og de teorier, der er og har været gængse netop her. Bogen sluttes med en omfattende litteraturfortegnelse og index. Desuden indholdsfortegnelse og liste over de informationsbokse, der findes mange af spredt i teksten. Bogen holdes i fagsprog, som begrænser læserskaren betydeligt.

Den forfatter, det er mest naturligt at sammenligne med er Killen, som har arbejdet med samme emne i mange år, senest Omsorgssvigt, 1-2, 2010-2012. Hvor hun går meget i dybden med sit eget teoretiske grundlag, er Kvellos bog mere en forskningsoversigt, de 2 bøger supplerer fint hinanden, og vil tilsammen give studerende og praktikere et godt fundament.

En meget detaljeret forskningsoversigt, som vil være meget relevant de steder, hvor man har de relevante uddannelser.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. sep. 2013

af

af

Flemming Platz

d. 3. sep. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 25 (2013)

af

af

Preben Siggaard

Årg. 44, nr. 25 (2013)


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 3 (2014)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 114, nr. 3 (2014)