Bøger / faglitteratur

Børn i skilsmisser : hvordan gør vi i institution og skole


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. jan. 2013

Da skilsmisse er hverdag for hvert tredje barn, vil alle fagpersoner, der arbejder med børn og unge, før eller siden skulle forholde sig til skilsmisseproblematikker i deres professionelle virke. Men hvad gør man? Og hvordan? Og hvad siger lovgivningen egentlig? Det fortæller dette hæfte om. Hæftet er 2. udgave af Skilsmissebørn, som er opdateret med udgangspunkt i lovændringerne til forældreansvarsloven fra 2012.

I et konkret, hurtigt læst og kærligt sprog fortæller denne bog om skilsmisseproblematikker i forhold til institution og skole for at belyse, hvordan de professionelle faggrupper skal forholde sig og reagere på situationen. Hvad siger reglerne skal ske? Og hvordan hjælper man børnene bedst muligt gennem krisen. Lovgivningen og grundteksten krydres med citater fra skilsmisseramte børn, som gør teksten vedrørende og personlig.

Det vil være oplagt at anbefale forældre i skilsmissefamilier, at læse forfatterparrets bog Skilsmissefamilien : gode råd og redskaber til forældre, 2009, som nok også er på vej i en opdateret udgave i den nærmeste fremtid.

Hurtigt læst hæfte, som det er let at "zappe" rundt i efter relevante oplysninger. Bogen er et godt redskab for pædagogiske faggrupper til at hjælpe skilsmissebørn bedst muligt.