Bøger / faglitteratur

Børn med eksplosiv adfærd


Beskrivelse


Forfatteren har udviklet en metode, Bombekursus, til at hjælpe børn, der reagerer voldsomt på modstand. Kurset skal hjælpe barnet til at erkende, tage ansvar for og kontrollere sin eksplosive adfærd. En tegning med ni punkter danner ramme om samtalen mellem barn og voksen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 19. aug. 2013

Bogen henvender sig til lærere, pædagoger, AKT og inklusionsmedarbejdere i daginstitutioner og skoler. Studerene og forældre kan også have gavn af materialet.

Forfatteren, der er konsulent for AKT og inklusionsområdet, har udviklet en metode til at hjælpe børn, der reagerer voldsomt på modstand. Et bombekursus kalder hun den. Den er grundlæggende anerkendende og kan bruges til grupper af børn eller individuelt. Kurset kan hjælpe barnet til at erkende, tage ansvar for og kontrollere sin eksplosive adfærd. En tegning med ni punkter danner ramme om samtalen mellem barn og voksen. Den hjælper til at få italesat hvem og hvad der fik barnet til at eksplodere. Vigtigt er det også at få beskrevet, hvordan udbruddet føltes. Det kan hjælpe eleven til at registrere et udbrud, og søge steder, hvor han kan demontere bomben. Tegningen er også rigtig god til skabe struktur i samtalerne. Forfatteren giver konkrete anvisninger på, hvordan kurset kan gribes an i før-skole og indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen. Et kapitel forklarer, hvad der sker i hjernen, når barnet reagerer voldsomt. Populært sagt skal det lære at tage flugten i stedet for angreb, som er dets første impuls. Teksten er skrevet i et sprog, der tager hensyn til den brede målgruppe.

Ross Grene har skrevet Det eksplosive barn, der har inspireret forfatteren og som hun refererer til flere gange.

De voksne, der har at gøre med børn i vanskeligheder på grund af eksplosiv adfærd, bør kende denne bog og dens metode.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. okt. 2013

af

af

Malene Schrøder

d. 1. okt. 2013


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 5 (2013)

af

af

Hannah Wang-Dantzer

Årg. 50, nr. 5 (2013)